Kurum Adı : Veli Keleş Ortaokulu
WEB Adresi : http://velikelesortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yukarıkardere Köyü Bahçe/Osmaniye

VİZYON
Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yaralı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; kahraman ecdadımız, geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca, ‘ öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi ’ ilkesidir.

MİSYON
İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan, değişim ve gelişime açık, Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen, kendine güvenli, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek, tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanmak Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü kurun olmak ilkemizdir.

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 85
Öğretim Şekli : TÜM GÜN (8.30-14-30)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8.30 14.30
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Yok
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZUN BULUNDUĞU YUKARIKARDERESİ KÖYÜ OSMANİYE İL MERKEZİNE 38, BAHÇE İLÇE MERKEZİNE İSE 8 KM. UZAKLIKTA BULUNMAKTADIR.
Ulaşım : OKULUMUZUN BULUNDUĞU KÖYE ULAŞIM KÖY DOLMUŞLARI İLE RAHAT BİR ŞEKİLDE SAĞLANMAKTADIR.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : YUKARIKARDERE KÖYÜ BAHÇE İLÇESİNİN EN BÜYÜK KÖYLERİNDEN BİRİDİR. KÖYDE EKİLEBİLİR ALAN ARAZİ ŞARTLARINDAN ÖTÜRÜ OLDUKÇA AZ OLMASINA KARŞIN KİRAZ BAHÇELERİ ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞIDIR.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: